36 525

36 525 е много интересно число. То представлява броят на дните ти, ако живееш точно 100 години. Не звучи много, нали? А и кой живее до 100. Но всъщност не е и малко, ако успееш да запълниш оставащата си част от 36 525 с хубави моменти, вълнуващи преживявания и емоции, както и с време, отделено да помагаш на другите.

Колко сутрини си се будил с мисълта, че денят се очертава скучен и неприятен? Това, всеки път е (-1) от общата сума дни. Не пропускай и секунда! Макар и те да са значително повече (3 155 760 000), всяка една от тях трябва да се изживее с емоция, радост и благодарност, че сме живи.

Спомни си какво каза покойният Стив Джобс пред студентите в Станфордския университет:

„Когато бях на седемнайсет, прочетох цитат, който беше нещо като това: „Ако живееш всеки ден сякаш е последният ти, някой ден определено ще си прав”. Това ме впечатли и оттогава всяка сутрин през последните 33 години поглеждам в огледалото и се питам: Ако днес беше последният ден в живота ми, щях ли да искам да правя това, което смятам да направя днес?”

Сега си представи, че имаш 36 525 лв. за цял живот. Щеше ли да ги пилееш за глупости и маловажни неща?

Не, нали. Затова, излез навън и не губи времето си. Мониторът няма емоции и няма да му липсваш. Обуй изтърканите маратонки и потичай, вземи кайта или крилото, ако вятърът става. Новият багажник за ски да не е за украса?!? Има и толкова много хора, на които можеш да помогнеш – какво чакаш?

Потърси собствените си граници и спри да гледаш реклами за лекарства. Не се взимай прекалено на сериозно. Ще се удивиш, когато разбереш, че личните ти граници всъщност са еластични и разтегливи. Разшири ги! Направи ги толкова големи, че да можеш да помагаш и на другите!

Все пак имаш максимум само 36 525 – 365 х (твоята възраст в години) дни на този свят. Ще ги прахосваш ли безотговорно? Ще те мързи ли да станеш рано, за да изкачиш връх преди изгрев, ако изгревите са ограничени? Кога за последно танцува или прави йога? Ще се сърдиш ли на любимия човек за дреболии или ще го заведеш на почивка за помирение?

Животът е прекрасен, телата ни са прекрасни, създадени да получават удоволствие от движението, споделянето и даването. Намереи това, което те прави щастливи и го прави често. Със сигурност, то е свързано с много движение и положителни емоции.

Какво те спира…
Сподели с приятели, ако статията ти харесва
FacebookTwitterGoogle+PinterestWhatsAppLinkedInSvejoEmailPrint
Етикети: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *