ПомогниФерма-приют Приятели на четири крака


Уебсайт: www.facebook.com/friends.on.4.legs
Телефон за контакт: 0895254484
E-mail: animalshelter@mail.bg

Сдружение с нестопанска цел „Приятели на четири крака“ е първият в България център за животни, пострадали от човешко насилие. Регистриран е с решение № 6484 от 15.09.2006 г. на Варненския Окръжен Съд. Намира се в околността на село Орешак, на 15 км. от гр. Варна.

Във фермата-приют се приютяват експлоатирани и малтретирани животни, като „Приятели на четири крака“ има и възпитателен характер към възрастни и деца. Поражда съпричастност и любов към животните, както и поддържа отговорно отношение към природата и околната среда. Чрез нелеката съдба и история на всяко едно от животинките децата се учат на съчувствие и милосърдие. Това е вид превенция към жестокостта и насилието в реалността на нашия свят. При нас живеят коне, магаренца, кози, овце – сред които и незряща по рождение, прасе, пуйка, петли, кокошки, котки, кучета, чайчета. Всяко едно от тези близо четиридесет животни спасени от нелеката си съдба се превръща в личност, със своя индивидуалност. Превръща се в символ на доброто, на хуманността.

Разходите за издръжка на Фермата – храна и ветеринарни грижи възлизат на 2000 лв. месечно. Храна, медикаменти, ваксини, вътрешни и външни препарати за обезпаразитяване, аксесоари, ремонтна дейност, поддръжка. Към момента нямаме редовен спонсор, което поддържа постоянни неясност и страх за бъдещето на Фермата. Разчитаме единствено на публикации в социалните мрежи, които през няколко седмици призовават съпричастни хора да ни подкрепят, ако желаят и имат възможността да го направят. За съжаление, невинаги и много трудно се събират минималните средства, включват се едва няколко души и ефективността от подобни призиви става все по-слаба.

Надяваме се, че запознали се със съдържанието на тези редове и материала споделян на официалната ни страница – ще успеете да протегнете ръка и да помогнете на това място да не изчезне. Разбира се, добре сте дошли и на място – да се запознаете с късметлиите получили шанса да бъдат под наша опека, както и с настоящото положение на фермата, да видите и усетите това, което тези редове не биха могли да пресъздадат. Благодарим Ви много за отделеното време и внимание.

Facebook: Приятели на четири крака

Банкови данни


IBAN: BG 50 PRCB 9230 1013 2253 13
Титуляр по сметката: Ферма-приют Приятели на четири крака
Обслужваща банка: ProCredit Bank
BIC: PRCBBGSF