ПомогниФерма-приют „Приятели на четири крака“


Уебсайт: four-leggedfriends.com/
Телефон за контакт: 0895254484
E-mail: animalshelter@mail.bg

Ферма приют до гр. Велико Търново занимаваща се от 2006 г. с грижа за животни и възпитаване на децата в доверие и любов към тях. Основна насока на дейността е „Анималотерапия и посещения с образователна и развлекателна цел“. Обитатели са селскостопански и други приятелски настроени посланици на доброто – магаренца, кучета, коне, котки, овце, кози, кокошки, и др. Така наречени от аудиторията – Бременските музиканти. За около четиридесетте рехабилитирани и социализирани животни се грижат двамата създатели на фермата приют – Вера и Виктор.


Be-Funky-Collage01

Тук основно родители водят децата си да усетят атмосферата на скромния, но колоритен оазис. Малките разпознават Приятели, с които могат да поговорят, да ги погалят, да потичат, да разкажат за тях, когато се приберат у дома. Някои деца тепърва се учат да не се боят от животните или като цяло се повлияват благотворно от общуването си с тях. Посещават ни понякога и младежи доброволци. Идват и изморени от забързания градски живот хора, желаещи да отдъхнат сред кротката селска обстановка и приятната компания на Приятелите. Приемат се групички от училища и скаутски клубове. Поощряваме образованието, раздвижването, приключенстването. Тук записахме и своеобразния прочит на книгата „Хобит„. Изживяват се приказки с участието на децата, заснемат се чаровни снимкови и видеоматериали, които оставят дълготрайни спомени. Накратко може да обобщим, че „Приятели на четири крака“ е едновременно училище за любов, атракцион и отмора.

Be-Funky-Collage02

„Приятели на четири крака” като неправителствена организация в полза на обществото, разчита на лични средства и подкрепа от дарители за издръжката си. Регулярно е нужно да набавяме на рехабилитираните и социализирани животни – гранули, сено, зърно, трици, люцерна и слама. Да покриваме текущи разходи като ветеринар, медикаменти, ремонтни дейности и др. Оптималният разход на проекта за един месец възлиза на 2500 лв. В настоящия момент зад нас са застанали дузина редовни дарителя, на които сме безкрайно благодарни за подкрепата! За съжаление и с тяхна помощ не успяваме да покрием и половината разходи. Финансовата зависимост е основна пречка да се посветим на дейността си изцяло, докато ни тревожи неизвестността на утрешния ден..

Be-Funky-Collage03

Станете покровител, станете Приятел! Елате и ни посетете, доведете родители, деца и приятели! Разкажете на хората за нас!
Подкрепете ни по какъвто и да е възможен за вас начин и се уверете, че дома за щастливи животни ще продължи да съществува! ♥

Be-Funky-Collage04

Банкови данни


IBAN: BG 50 PRCB 9230 1013 2253 13
Титуляр по сметката: СНЦ Приятели на четири крака
Обслужваща банка: ProCredit Bank
BIC: PRCBBGSF

Други разплащателни средства


Paypal: animalshelter@mail.bg