ПомогниЗа Букоровски манастир!


Телефон за контакт: 0888469877
E-mail: bukurovski_manastir@abv.bg

Само на 50 км от София и на 8 км от Годеч се намира Букоровски манастир „Св. Георги Победоносец“, който е вторият манастир в света и единственият в България с пет църкви – Св. Георги, Св. Петка, Св. св. Кирил и Методий, Св. Неделя и Вси Светии. До преди няколко години за обителта се грижеше баба Цеца. След нея грижата пое Отец Драгомир, който е приел за собствена мисия, както и изпитание на своята воля, да се грижи, стопанисва и развива дейността на обителта.

Всеки, който е оставал за по чаша кафе при отеца е узнал колко интересен, еродиран, интелигентен човек е – човек с различна гледна точка, със собствено мнение за религията и живота, човек отворен към всеки, който идва с чисто сърце и помисли.

За жалост работата в комплекса е много за един човек. Стъпвайки на територията му, всеки може да оцени колко работа е свършена, но и колко още предстои. Лесно е за нас – посетителите да отидем, да огледаме, да запалим свещ и кажем „Браво за свършената работа“, а после да си тръгнем, загърбвайки Монастира. Вярно е моно означава един, единен, сам, но редно ли е да се подчиним на моно или можем всички заедно да допринесем самостоятелните усилия на един човек да се превърнат в колективен стремеж и работа към запазването на духа и цялостния облик на Букуровския монастир.

Отец Драгомир се е заел да строи оградата на манастира, със собствени средства и усилия и част от тази стена вече е факт. За другата част както и за всичката работа, която тежи върху едни крехки рамене е необходима силна работна ръка, строителни познания и материали.

Приветстваме всеки, който иска да окаже съдействие и помощ, по свой собствен начин – да го направи както и когато намери за добре. Истина е че сме богати на история, култура, древност – несметни богатства, които се рушат пред очите ни – нека покажем, че сме също толкова богати на сърцатост, съпричастност, себеотдаване, устойчивост и жив дух.

Освен от труд, манастирът има нужда и от много финансови средства.

Ако искаш да помогнеш, лесно можеш да го направиш с бутона за дарение.

Банкови данни


IBAN: BG04STSA93000014084806
Титуляр по сметката: За Букоровски манастир!
Обслужваща банка: Банка ДСК
BIC: STSABGSF