ПомогниПодкрепиИти (Център за малките хора в България)


Уебсайт: lpbulgaria.org
Телефон за контакт: 898504166
E-mail: info@lpbulgaria.org

#ПодкрепиИти е една кауза с ясна цел и видим резултат, която си поставя задачата да обедини усилията на всички нас около изграждането на единствения на Балканския полуостров и Източна Европа Център по въпросите на малките хора в България.

Какви са целите на Център по въпросите на малките хора в България?

Центъра по въпросите на малките хора в България си поставя за цел да подпомага малките хора, техните близки и заинтересованите институции с експертна помощ, специализирана литература и информация, застъпничество и взаимопомощ, рехабилитация. В центъра ще е изградена достъпна жилищна и работна среда, ще се предоставя информация свързана с осигуряването на достъпна среда, адаптирането на автомобилите и помощни средства. Ще се организират срещи, семинари, обучения, а тези малки хора, които са социално слаби, нуждаещи се от подкрепа, без дом, ще получат възможност да останат в временно в обособения център за временно настаняване.

Центъра ще осъществява видео конферентна връзка с единствените два подобни центъра в Европа – Бремен, Германия и Хихон, Испания.

В Центъра за въпросите на малките хора в България работи екип от специалисти, а именно – психолог, рехабилитатор, социални работници, които са наети на трудови договори, а средствата за това са осигурени с проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“.

Как можеш да помогнеш?

  • Направиш финансово дарение
  • Дариш строителни материали и обзавеждане, или дариш доброволен труд

Всички събрани средства и материали ще бъдат оползотворени за: монтаж на асансьор, ремонт и оборудването на Центъра.

Защо да подкрепиш изграждането на центъра ли?

Общият брой на членовете на Национална организация “Малки български хора“ е около 160 души без да включваме към това число хората които са до тях – техните семейства. По наши изчисления в страната следва да има поне още толкова хора с нисък ръст, които са в къщи, не излизат защото средата не е достъпна, нямат социален живот и работа, малко са, но има и такива които са устроени и в момента нямат нужда от връзка с организацията. Друга важна цел на Центъра е да изгради мрежа от контакти с институциите по региони и да подпомага тяхната работа свързана с малките хора, и когато има необходимост да се реагира своевременно.

Над 350 са заболяванията, които водят до състоянието на ниския ръст, но поради тяхната изключителна рядкост, все още са недостатъчно добре проучени.

Банкови данни


IBAN: BG97UBBS80021014388040
Титуляр по сметката: НО Малки български хора
Обслужваща банка: БАНКА ОББ – СОФИЯ, КЛОН ГАРИБАЛДИ
BIC: UBBSBGSF