За магерница на Букоровски манастир

Приятелю, в момента се строи магерница с навес в Букоровски манастир и трябват отнеупорни тухли за огнището на навеса, дъски, ламарина, греди, цимент.

Ако желаеш да се включиш с труд или пари, си винаги добре дошъл в манастира и на страницата на каузата За Букоровски манастир!

Ако пък имаш изостанали строителни материали, които би дарил за доброто на манастира, това са конкретните им нужди:

  • тухли – 60 бр.
  • дъски – 20 бр.
  • ламарина – 10 бр.
  • цимент – 15 бр.

Всеки, който е оставал за по чаша кафе при отеца в манастира е узнал колко интересен, еродиран, интелигентен човек е – човек с различна гледна точка, със собствено мнение за религията и живота, човек отворен към всеки, който идва с чисто сърце и помисли.

За жалост работата в комплекса е много за един човек. Стъпвайки на територията му, всеки може да оцени колко работа е свършена, но и колко още предстои. Лесно е за нас – посетителите да отидем, да огледаме, да запалим свещ и кажем „Браво за свършената работа“, а после да си тръгнем, загърбвайки Монастира. Вярно е моно означава един, единен, сам, но редно ли е да се подчиним на моно или можем всички заедно да допринесем самостоятелните усилия на един човек да се превърнат в колективен стремеж и работа към запазването на духа и цялостния облик на Букуровския монастир.
Сподели с приятели, ако статията ти харесва
FacebookTwitterGoogle+PinterestWhatsAppLinkedInSvejoEmailPrint
Етикети: , , , , , , ,

2 коментара на “За магерница на Букоровски манастир

  1. дъски – размери, дебелини, материал? Сачак или по-дебели дъски?

  2. Здравейте,

    Благодаря, че искате да помогнете! За съжаление не знаем чак такива детайли, но можете да се свържете директно с хората, за да ги попитате на 0888469877, или http://usmivka.org/help/?show=bukurovski_manastir@abv.bg

    Слънчев ден oт екипа на Usmivka.org!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *